Etherische olie natuurzuiver

Etherische olien zijn er in oneindig veel geuren.

Deze bijzondere zuivere olien zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Essentiele olien kunnen onder anderen ingezet worden bij:

Hoofdpijn.

Stress.

Verkoudheid.

Buikpijn.

Griep.

Concentratie problemen.

Vermoeidheid.

Slapeloosheid ect.

Hoe werken etherische oliën?

Geur en herinneringen worden in onze hersenen gezamenlijk opgeslagen. Dit gedeelte wordt het limbische systeem genoemd. Dit systeem beïnvloedt de gemoedstoestand door middel van hormonen. 

Iedereen heeft een speciale binding met een specifieke geur. Als je iets geroken hebt op een fijne dag, zal die geur altijd fijne gevoelens oproepen. Geuren zorgen voor de aantrekkingskracht tussen mensen. Ze bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt of juist niet. Dit gebeurt onbewust.

Etherische oliën verspreiden hele kleine geurmoleculen die allemaal een eigen structuur hebben en daardoor verschillende eigenschappen. De geur komt via de neus en de geurzenuw in het limbische systeem terecht, alwaar de informatie wordt omgezet in het aanzetten van de hormoonproductie. Deze hormonen veranderen de gemoedstoestand.

Het is bekend dat gemoedstoestanden hun weerslag hebben op de organen. Denk maar aan de volgende uitspraken: iets op je lever hebben, (boosheid/lever) in je broek piesen van angst (nieren/angst),iemands hart breken (liefde/hart) iets onverteerbaar vinden (verwerking/darmen).

Daarom zijn etherische oliën juist zo interessant. Ze kunnen door hun eigen specifieke trilling ons onderbewustzijn beïnvloeden.

Op deze manier kunnen we ons hele organisme, onze ademhaling, onze algemene spanningstoestand, ons gevoel en ons geestelijk vermogen veranderen en reguleren.

Er zijn ook mengsels van verschillende essentiele olien die  voor een heerlijke geur in huis zorgen.

Ze kunnen vermengd worden met een natuurlijke massage olie, Badolie,douchegel,bodymilk.

Verder kunnen de essentiele olien verdampt worden in een aroma diffuser of een aroma lampje.

Ze kunnen ook geinhaleerd worden, of verwerkt worden in een stoombad of bad ect.

Er is heel  veel mogelijk. 

De informatie hier gepost door de lezers van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekte of verwonding lijdt, dient een gekwalificeerd arts te raadplegen.

Flesjes te koop  van 10ml.

 

Laat u verrassen!!!

* In onderhoud*